Je levensverhaal (laten schrijven)

 

Levensverhalen heeft iedereen. Het is mooi om terug te kijken op je leven of dat of dat van een familielid, een vriend(in), collega of zelfs een bedrijf. Wat was de betekenis van je leven, wat heeft het opgeleverd en welke momenten en herinneringen wil je bewaren

en meegeven aan de mensen om je heen?  Elk verhaal is uniek en de moeite waard om beschreven te worden. Laat je innerlijke ervaringen, vreugdevolle gebeurtenissen, verdrietige perioden en jouw gedachten en levenswijze door mij vastleggen in woorden en beelden en geef het mee aan degenen die je lief zijn. Houd je leven vast in een boek!

 

Natuurlijk wil ik je ook begeleiden bij het zelf schrijven van een levensverhaal. Neem contact met mij op en samen komen we tot een passende oplossing voor jouw vraag: 06 23 64 32 95 of agmdeboer@quicknet.nl.

 

Verwerking en nieuwe wegen bewandelen

 

Het (laten) schrijven van je verhaal kan van therapeutische waarde zijn. Na een ernstige ziekte, het verlies van een dierbare (partner, ouder, kind) of het betrokken zijn bij een ernstig ongeval, kun je door het schrijven of vertellen van je verhaal aanvaarding, vergeving of rust vinden.

Ik zet het levensverhaal ook in bij coachende situaties, bijvoorbeeld wanneer iemand zoekt naar nieuwe wegen en bestemmingen in het leven. Dit kan gebeuren na bijvoorbeeld een burn-out, een scheiding of het verlies van een baan. Coaches, therapeuten en psychologen verwijzen hun client door naar mij. De persoon kan het verhaal zelf schrijven of aan mij vertellen, waarna ik het opschrijf.

 

Voorbeelden

 

Elk verhaal mag worden verteld:

 • Een tussenbalans van je eigen leven zodat duidelijk voor je wordt wat je tot nu toe bereikt en overwonnen hebt, wie weet ter inspiratie hoe je verder gaat.
 • Het levensverhaal van je vader, moeder, opa of oma.
 • Het huwelijk van je ouders of je eigen gezinsgeschiedenis.
 • Herinneringen aan een geliefde vriend of vriendin die niet meer leeft.
 • Een afscheidsboek van een collega.
 • Een promotieboek voor een doctorandus, doctor of professor.
 • De ontstaansgeschiedenis van een (familie)bedrijf.

Levensboek

 

Een boek maakt herinneringen blijvend.  Een goed geschreven levensverhaal, zorgvuldig vormgegeven en gedrukt, geeft voldoening voor jezelf en vreugde voor alle betrokkenen. Door het schrijven of vertellen, denk je vanzelf na over vragen die te maken hebben met de zin van je leven.

 

Veel mensen beginnen in eerste instantie vol goede moed zelf aan het schrijven. Dat blijkt vaak niet mee te vallen en de meesten stoppen er na verloop van tijd weer mee. Het is ook niet gemakkelijk om je eigen leven te beschrijven, jemaakt er immers zelf deel van uit. Ik bied je de mogelijkheid om jouw verhaal, met belangstelling voor wat jij te vertellen hebt, te schrijven, eventueel aangevuld met foto’s, tekeningen en kaarten. Graag ga ik dit avontuur met je aan en laten we ons wederzijds inspireren.  Gemiddeld genomen heb jij over drie tot vier maanden een boek over jouw leven of het verhaal van een ander leven.

 

De kosten zijn afhankelijk van jouw wensen, de omvang en de vormgeving van het boek, het aantal gesprek ken, het materiaal dat al beschikbaar is en het voorwerk dat je al verricht hebt. Globaal zijn er vier opties, alle bedragen zijn inclusief BTW:

 1. Jij schrijft je levensverhaal, ik coach en corrigeer. Gemiddeld zijn acht tot twaalf bijeenkomsten van drie kwartier nodig. Per bijeenkomst reken ik € 75,-, dat is inclusief leeswerk en correcties.
 2. Jij vertelt je verhaal, ik schrijf. Uitgaande van vier gesprekken van anderhalf uur en circa zestig pagina's geschreven tekst A5 (excl. foto´s en ander materiaal) kost je dit € 750,-, dat is inclusief nabespreken en correcties.
 3. Ik maak het boek op met jouw kant en klare materiaal voor € 200,-. Voor eventuele fotobewerking maken we aparte afspraken.
 4. De prijzen voor het boek variëren afhankelijk van uitvoering, aantal bladzijdes, aantal exemplaren, vormgeving, afwerking (kaft, kleur, binding) tussen € 17,50 en € 50,- per stuk.

Contact

 

Wil je een levensverhaal laten vastleggen of je laten begeleiden bij het schrijven van het verhaal, neem dan contact op met Agnes de Boer, agmdeboer@quicknet.nl of  bel

06 23 64 32 95.

Twitter Facebook LinkedIn Mail mij
Nieuws
Stellingverhalen
2016-06-09 07:58:42

De Stelling van Amsterdam is 20 jaar Unesco Werelderfgoed. In dat kader organiseer ik het verhalenproject Leven op de Stelling, forten van toen en nu, met een festival in fort benoorden Spaarndam op 22 wen 23 oktober en natuurlijk een boek met alle verhalen en veel fotos.
Boek Beleef Oud-IJmuiden
2015-09-23 08:15:51

Het eerste exemplaar van het boek Beleef Oud-IJmuiden, Verhalen uit de oude visserswijk, is overhandigd aan Conny Braam. In het boek staan veertig levensverhalen, boeiende anekdotes en veel oude fotos. Kijk op de pagina Boeken hoe u het boek kunt kopen.
Beleef Oud-IJmuiden in NAW
2015-04-21 21:39:46

Beleef Oud-IJmuiden: leidt storytelling tot communitybuilding. Deze vraag wordt beantwoord in het vaktijdschrift NAW door bewoners en bedrijven uit de buurt, de projectleider van de bouwer en de initiatiefneemsters van Beleef Oud-IJmuiden.