Boeken

 

Leven op de Stelling, forten van toen en nu

 

In het jaar dat de Stelling van Amsterdam twintig jaar Wereld Erfgoed is, verschijnt mijn boek Leven op de Stelling. Hierin heb ik persoonlijkeverhalen opgetekend en historische beeldmateriaal verzameld. Daarnaast staan er veel levendige afbeeldingen van de forten van nu in het boek gemaakt door o.a. Kenneth Stamp.

 

Forten, dijken, batterijen en sluizen vormen de in het landschap zichtbare herinneringen aan de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie rond de hoofdstad. Nadat de forten hun oorspronkelijke functie hadden verloren, zijn ze de afgelopen jaren herontdekt. Eerst door ‘fortofielen’ en vrijwilligers, later door ondernemers en recreanten. De forten kregen nieuwe functies als kunstfort, kaasfort, bezoekerscentrum, wijnfort, avonturenfort, sauna, muziekfort, openluchttheater of café-terras.

 

In Leven op de Stelling, Forten van Toen en Nu staan de verhalen van de huidige gebruikers naast die van de bewakers uit de Koude Oorlog, de gemobiliseerde soldaten tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de nazaten van de fortwachters. Agnes de Boer neemt u mee langs de forten rond het Noordzeekanaal en die in de Sector Sloten. De verhalen laten zien hoe de forten met hun tijd zijn meegegaan.

 

€ 24,95     Stichting Uitgeverij Noord-Holland. ISBN: 978-90-78381-907
bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl / www.uitgeverij-noord-holland.nl 

Ook te koop in de boekwinkel.

 

Beleef Oud-IJmuiden, verhalen uit de oude visserswijk

 

In het boek staan ruim veertig interviews met Oud-IJmuidenaren. Hun levensverhalen beslaan een periode van de jaren tien van de vorige eeuw tot nu en geven een beeld van het leven en werk in een stad die is ontstaan na de aanleg van het Noordzeekanaal en groot is geworden door de visserij.

 

Naast de persoonlijke verhalen zijn er vele unieke foto's in het boek opgenomen, de oudste stammen uit het einde van de 19e eeuw. De foto's en afbeeldingen zijn herkenbaar en indringend. Anekdotes, korte geschiedenisfeiten en voor de toerist of relatie Engelse fragmenten, maken het boek compleet.

 

Het boek kost € 27,50  en is verkrijgbaar bij Readschop IJmuiden, Bredero Santpoort, Bruna Velserbroek. Wilt u een grotere hoeveelheid boeken bestellen? Neem dan contact met ons op via info@beleefoudijmuiden.nl.

 

Ja o Ja, 15 slotscènes voor Ulysses

 

Mijn winnende verhaal Telemachos is opgenomen in de wedstrijdbundel van City2Cities 2014, uitgegeven door Het Literatuurhuis Utrecht.

 

Leopold Bloom wordt wakker...en dan? luidt de opmaat voor de schrijfwedstrijd. Aan het slot van James Joyce’ beroemde roman Ulysses gaat hoofdpersoon Leopold Bloom naar bed na een dag vol omzwervingen door de stad Dublin. Zijn vrouw Molly ligt naast hem wakker. In het laatste hoofdstuk lezen we haar gedachtestroom. Leopold wordt de volgende ochtend wakker… en dan? Hoe denkt hij terug op de vorige dag, zijn leven met Molly en wat brengt hem de nieuwe dag?

 

Mijn nieuwe laatste hoofdstuk is geïnspireerd op de Griekse figuur Telemachos. Net als Joyce zelf neem ik de Griekse mythologie als kapstok voor het verhaal. In Ulysses treurt de hoofdpersoon Leopold om het verlies van zijn zoon Rudy en om het uitbundige liefdesleven van zijn vrouw, een wellustige zangeres. Leopold mist in Rudy een soort Telemachos die samen met hem tegen de minnaars van zijn vrouw kan strijden. Hij berust in zijn lot en schenkt in de morgen een liefdesverklaring aan de slapende Molly en aan de stad Dublin.

 

Lees het verhaal op de pagina 'korte verhalen'.

 

 

Een bijzondere jongen

 

In 2012 ben ik gedebuteerd met het boek Een bijzondere jongen. Op de volgende pagina leest u meer over het dagboek dat ik voor mijn vader heb geschreven tijdens de periode die hij verbleef op de intensieve care en de hartbewaking na een bijzondere en riskante openhartoperatie.

 

Het boek kost € 14,95 (inclusief verzendkosten) en de opbrengst komt ten goede aan de Nederlandse Hartstichting. Uit de opbrengst van het boek heb ik ruim € 500,- kunnen schenken. Lezers, hartelijk dank daarvoor. U kunt een exeplaar bestellen door € 14,95 (inclusief verzendkosten) over te maken op rekeningnummer  NL23 ABNA 086 15 85 089 t.n.v. A.G.M. de Boer o.v.v. Schrikkelbruid en uw naam en adresgegevens of stuur mij een e-mail.

 

 

Een kat in een vreemd pakhuis

 

In de bundel Schrikkelbruid van uitgeverij Pamac is mijn kort verhaal 'Een kat in een vreemd pakhuis' opgenomen.Het verhaal gaat over een cyperse kat die met een opdracht door zijn baas in het gemeentehuis van de stad wordt afgezet. Slaagt hij in zijn missie?

 

Naast dit verhaal bevat de de bundel nog negentien andere spannende, komische of ontroerende verhalen van aanstormende schrijvers.

 

U kunt een exeplaar bestellen door € 12,95 (inclusief verzendkosten) over te maken op rekeningnummer  NL23 ABNA 086 15 85 089 t.n.v. A.G.M. de Boer o.v.v. Schrikkelbruid en uw naam en adresgegevens of stuur mij een e-mail.

 

 

 

Twitter Facebook LinkedIn Mail mij
Nieuws
Stellingverhalen
2016-06-09 07:58:42

De Stelling van Amsterdam is 20 jaar Unesco Werelderfgoed. In dat kader organiseer ik het verhalenproject Leven op de Stelling, forten van toen en nu, met een festival in fort benoorden Spaarndam op 22 wen 23 oktober en natuurlijk een boek met alle verhalen en veel fotos.
Boek Beleef Oud-IJmuiden
2015-09-23 08:15:51

Het eerste exemplaar van het boek Beleef Oud-IJmuiden, Verhalen uit de oude visserswijk, is overhandigd aan Conny Braam. In het boek staan veertig levensverhalen, boeiende anekdotes en veel oude fotos. Kijk op de pagina Boeken hoe u het boek kunt kopen.
Beleef Oud-IJmuiden in NAW
2015-04-21 21:39:46

Beleef Oud-IJmuiden: leidt storytelling tot communitybuilding. Deze vraag wordt beantwoord in het vaktijdschrift NAW door bewoners en bedrijven uit de buurt, de projectleider van de bouwer en de initiatiefneemsters van Beleef Oud-IJmuiden.